Programma

Programma VSO, onderdeel van Congres Toetsbeleid Voortgezet onderwijs, met als thema ‘Hoe realiseer ik toetskwaliteit binnen het voortgezet speciaal onderwijs?’

Uitdagingen in het VSO genoeg, met als grote variabelen leertempo, vorm van lesgeven én het toetsen van kennis en vaardigheden. Op welke wijze kun je kwaliteit van toetsen onderling afstemmen en hoe borg je dit? Ook als het gaat om gepersonaliseerd lesgeven in combinatie met formatieve werkvormen, waarbij je vanuit de ondersteuningsbehoefte per leerling zou willen werken?

Noordhoff Academy organiseert een praktijkmiddag toetskwaliteit in het VSO op 15 november als onderdeel van het congres toetsbeleid in het NBC Nieuwegein.

We gaan hierbij in op het opstellen van een toetsprogramma met inbegrip van kwaliteitscriteria voor gesloten vragen, open vragen en opdrachten.

    • Hoe kun je open vragen en opdrachten objectief beoordelen, ondanks de diversiteit aan leerlingen en ondersteuningsbehoeften?
    • Wat zijn ervaringen in het geven en ontvangen van feedback of het toepassen van feed forward?;
    • Welke rol kunnen de methodes van uitgevers hierin spelen?

Als VSO docent wil je grip houden op de ontwikkeling van een leerling, ook als deze langer gaat doen over een leerjaar. Dan wil je wel de informatie van dit leerjaar kunnen gebruiken over de gehele periode. Hoe kun je dan bijvoorbeeld dasboards toepassen? Kun je methodes ook langer gebruiken, of zelfs korter per leerling? Op welke wijze kunnen methodes ondersteunen in de drie adaptieve leerniveau’s?

Kom ook naar de praktijkmiddag toetskwaliteit in het VSO en meld je aan via het formulier. We zien u graag op 15 november!

Voor meer informatie of inschrijven, ga naar het aanmeldformulier.

Heb je nog aanvullende vragen, neem dan contact op met Maria van Pelt via academy@noordhoff.nl. 

Congres Toetsbeleid Voortgezet onderwijs
Datum: Vrijdag 15 november 2019

Locatie: NBC Congrescentrum, Nieuwegein
Tijd: 13.00 - 16.00 uur (borrel van 16.00-17.00)
Prijs: € 99,-

Programma: 

12.30 - 13.00 uur: Inloop
13.00 - 16.00 uur: Workshop 'hoe verlaag ik toetsdruk in het voortgezet speciaal onderwijs?'.
16.05 - 17.00 uur: Informatiemarkt onder het genot van een drankje

AANMELDFORMULIER

Ja, ik wil naar het Congres Toetsbeleid Voortgezet onderwijs, onderdeel VSO

[NEXForms id="7"]

*Noordhoff Academy als onderdeel van Noordhoff Uitgevers BV gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Wanneer u een document downloadt of een andere door ons aangeboden mediavorm zoals webinar of tool dan kan u meer informatie worden aangeboden, dan wel kunt u benaderd worden door een van onze adviseurs.